Ook jij kan onze werking steunen

Je kan Casana op heel wat manieren steunen. De grootte van je bijdrage maakt daarbij niet uit. Jouw steun maakt sowieso een groot verschil voor onze jongeren en ouders. Met jouw bijdrage help je jongeren met een eetstoornis en hun gezin om noodzakelijke hulp realiseerbaar te maken. Iedereen heeft recht op hulp. En door jouw steentje bij te dragen, maak jij dat mee mogelijk.
Jouw financiële bijdrage en hulp worden zeker en vast gewaardeerd. Leer ons beter kennen via deze
reportage op TV Limburg of dit artikel in Het Belang van Limburg.

groepsfoto5

Doe een gift

Met jouw gift kunnen we gezinnen en jongeren met een eetstoornis de intensieve hulp bieden die zo hoognodig is in Limburg. Via ons schoolvervangend traject willen we gezinnen en jongeren sterker maken tegen de eetstoornis, handvaten aanreiken, maar ook opnieuw zicht leren krijgen op hun eigen sterktes en positieve krachten en deze leren aanwenden om zo sterker te staan in de samenleving. 

 

Ons schoolvervangend traject bestaat uit een intensief ambulant Family Therapy traject met verschillende groepsessies, workshops en ateliers.

 

Wil jij deze gezinnen en jongeren ook alle kansen geven om weer te genieten van het leven en te bouwen aan hun toekomst? Dan kan je steeds vrijblijvend een gift doen op ons rekeningnummer: BE24 7340 6494 4438.

 

 

Bedrag

 

 

Wist je trouwens dat je elke gift vanaf 40 euro ook fiscaal kan aftrekken? Concreet betekent dit dat elke gift vanaf 40 euro 45% fiscaal aftrekbaar is.

 

Gift

Fiscale aftrekbaarheid

Werkelijke kost

40 euro

18 euro

22 euro

80 euro

36 euro

44 euro

100 euro

45 euro

55 euro

Casana heeft een erkenning voor het leveren van fiscale attesten voor jouw gift. Het enige wat je hiervoor moet doen, is na je gift onderstaande gegevens invullen. Helemaal niet moeilijk dus.

Steun onze acties

Op dit moment wordt Casana nog niet gesubsidieerd door de overheid terwijl dit aanbod, om het goed en professioneel aan te pakken, een erg dure therapievorm is. De behandeling is intensief (1 tot 3 volledige dagen per week) en strekt zich uit over verschillende maanden. Verder wordt deze therapievorm ook ondersteund door een uitgebreid multidisciplinair team.

Via giften en sponsoring proberen we de kostprijs voor ouders zo laag mogelijk te houden zonder inbreuk te doen aan de kwaliteit van de behandeling.

Sponsors die nu reeds dit project sponsoren zijn:

 • QPS Accountants
 • SBB Accountants
 • Euro Autoglass – Autoband
 • Kiwanis Borgloon Het Graafschap
 • Agora 11 Genk

Tenslotte hebben we zelf reeds verschillende acties op poten gezet waarbij burgers onze goede doel kunnen sponsoren:

> Doe mee aan onze steunactie

https://steunactie.be/actie/casana-vzw/-17649

> Bekijk ons profiel op Because.eu

https://because.eu/nl/organisation/0797798769

> Doe mee aan de actie ‘Loopmetjullie’ van een ervaringsdeskundige vader
https://supp.to/loopmetjullie/donate

> Bekijk onze actie van Jez!

https://actie.jezofficial.be/nl-NL/2024-casana-vzw

OPROEP

Hallo iedereen! Ik ben Robin en een hardloper. Maar ik ben ook vader van een dochter met Anorexia Nervosa.

In Limburg bestaat er nog geen specifieke dagbehandeling noch een volledige therapeutische opname voor jongeren met een eetstoornis. Op dit moment zijn er ook geen subsidies vanuit de overheid om een dagbehandelingsaanbod te financiëren waardoor deze Vzw aangewezen is op giften en sponsering.

Daarom zoek ik mensen die mee willen lopen op zondag 22 oktober in Antwerpen en zich hiervoor laten sponsoren voor vzw Casana! Uiteraard mag je ook je eigen loopwedstrijd uitkiezen!

Vzw Casana wil een multidisciplinaire dagbehandeling aanbieden voor Limburgse meisjes met een eetstoornis die tijdelijk niet (voltijds) naar school kunnen of mogen gaan.

Ook wil vzw Casana een community uitbouwen waar kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden met iedereen die op één of andere manier betrokken is bij de gevolgen van een eetstoornis.

Loop mee en breng de zorg voor jongeren met een eetstoornis naar Limburg.

Samen een hart voor Limburg!

Robin Slegers

Steun ons via lokale partners

Online shoppen is de toekomst. En als je zo ook nog onze organisatie een financieel steuntje in de rug kan geven, is dit natuurlijk handig meegenomen. Casana heeft vanuit dit oogpunt een leuke samenwerking met volgende partners:

 

Trooper

Online shoppen via Trooper is gemakkelijk en kost je geen extra geld. Wist je trouwens dat je via Trooper.be kan shoppen op de site van uitlopende winkels?

Het enige wat je hiervoor moet doen:

 • Ga rechtstreeks naar de pagina van Casana Vzw op Trooper
 • Ga vervolgens naar de webwinkel van jouw keuze. Zo weet de webwinkel ook dat je Casana met jouw aankoop wilt steunen.
 • Van elke aankoop die je doet, gaat er een percentje naar Casana.

Tip: maak een snelkoppeling op je smartphone of computer naar onze Trooper-pagina, zodat je nog sneller kan shoppen en ons zeker niet vergeet 😉

 

Delhaize

Ook Delhaize steunt Casana. Je kan namelijk je SuperPlus-punten schenken aan ons. Dit gaat heel eenvoudig.

 

Je moet hiervoor gewoon volgende stappen volgen:

 • Je gaat winkelen bij Delhaize.
 • Je spaart automatisch SuperPlus-punten.
 • Tik in je MyDelhaize-app onder ‘punten’ op het Trooper-logo. Indien je via delhaize.be gaat, vind je je punten terug onder jouw profiel.
 • Selecteer je favoriete vereniging, namelijk Casana.
 • In ruil voor je SuperPlus-punten schenkt Delhaize, via Trooper, een donatie aan ons initiatief.

 

Goodgift

‘Meer donaties, minder nutteloze cadeaus’, dat is de opzet van Goodgift. Zowel bedrijven als gezinnen kunnen gebruikmaken van goodgift. Schenk dus eens iets ander dan een fles wijn, pralines enz.

 

Met Goodgift kan je een leuke cadeaubon schenken aan een vriend, familielid, een bedrijfspartner, onderneming, …  Met deze cadeaubon kan de ontvanger zelf kiezen naar welke organisatie het geld gaat. Zo maak je niet alleen de ontvanger blij, maar ook de organisatie die de donatie ontvangt. Twee vliegen in één klap dus. 

 

Vermenigvuldig de waarde van je bon en aarzel niet om te surfen naar www.goodgift.be. Het goede doel ontvangt het volledige bedrag binnen de 2 weken. 

 

Zet zelf een actie op poten

Wil je onze werking graag dat extra duwtje in de rug geven door een actie te organiseren zoals bv. een wafelverkoop, tombola, wandeling, …? Uiteraard zijn we je hier heel dankbaar voor. Elke opbrengst hiervan wordt goed besteed. 

 

Natuurlijk willen we jou hier ook graag mee helpen en kunnen we jou ons logo, wat meer info over onze werking, infofolders en meer bezorgen.

 

Voel je het kriebelen en wil je zelf of met een vereniging iets doen voor Casana? Laat het ons dan zeker weten. Wij kunnen jullie actie dan ook nog extra in de verf zetten via onze website en op social media.

Schenk nuttige materialen

Casana wil gezinnen ontvangen in een huiselijke setting. Daarom zijn we nog op zoek naar verschillende materialen om ons huis een warme uitstraling te geven.

 

Zo zijn we nog op zoek naar stoelen, hangmatten, schommelstoelen, zitzakken, servies, glazen, bestek,…

 

Ook zijn we nog steeds op zoek naar leveranciers van levensmiddelen zoals brood, beleg, fruit, yoghurt, koeken, fruitsap, koffie, chocomelk die ons project een warm hart toe dragen. Via e buurtwerking van HOPLR Tongeren hebben reeds een aantal gezinnen de weg naar onze VZW gevonden en we willen hen ook heel fel bedanken voor de materialen die ze ons al geschonken hebben.

 

Tenslotte zijn we nog op zoek naar een geschikte ruimte om onze MFT-werking uit te bouwen.

Word vrijwilliger bij Casana

Casana bestaat uit een heel team van professionals, maar uiteraard kunnen we jouw hulp als vrijwilliger ook steeds gebruiken. We denken hierbij vooral aan logistieke ondersteuning zoals het vervoer van onze jongeren naar diverse workshops, boodschappen doen, meehelpen tijdens de eetmomenten, …

 

We zijn ook nog steeds op zoek naar creatieve vrijwilligers! Kan je bv. goed naaien, bloemschikken, dansen, sieraden maken, …? Ben je met andere woorden een creatieve duizendpoot? Dan ben je meer dan welkom om deel uit te maken van ons hechte team.

 

Voel je je aangesproken om je te engageren voor deze jongeren en samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten? Stuur ons dan een mailtje op info@casana.be.  Samen bekijken we dan met jou waar we jou het beste kunnen inzetten. 

We zijn ook nog steeds op zoek naar creatieve vrijwilligers! Kan je bv. goed naaien, bloemschikken, dansen, sieraden maken, …? Ben je met andere woorden een creatieve duizendpoot? Dan ben je meer dan welkom om deel uit te maken van ons hechte team.

Voel je je aangesproken om je te engageren voor deze jongeren en samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten? Stuur ons dan een mailtje op info@casana.be.  We bekijken dan samen waar jij jouw talent kan inzetten.

Word sponsor of ga een partnership aan

Om jongeren en hun gezin de hulp te geven die ze zo hard nodig hebben, is elke tussenkomst van belang. Meer nog: van levensbelang. Bij het behandelen van een eetstoornis is het immers belangrijk om hier zo snel mogelijk bij te zijn. Op dit moment zijn er overal wachtlijsten en bestaat er zelfs nog geen ambulant gespecialiseerd aanbod in Limburg. Wij zijn dus dringend op zoek naar serviceclubs en organisaties met een hart voor mentale gezondheid bij jongeren, die hierin een partnership willen aangaan.

 • Dragen jullie de mentale gezondheid van jongeren hoog in het vaandel?
 • Geloven jullie in het gezin als fundament voor steun, troost en zorg voor jongeren in hun lastigste momenten?
 • Kennen jullie de gezinsontwrichtende effecten van een psychische problematiek en/of eetstoornis?
 • Hebben jullie het zelf ook moeilijk met het feit dat mensen die in hoge nood verkeren, zeer lang moeten wachten vooraleer zij hulp kunnen krijgen omwille van ellenlange wachtlijsten (meer dan één tot anderhalf jaar voor residentiële hulp voor eetstoornissen) omdat er onvoldoende middelen worden vrijgemaakt voor mentale gezondheid?
 • Hebben jullie financiële middelen die jullie nog kunnen spenderen?
 • Zijn jullie hierbij op zoek naar een maatschappelijk doel dat jullie kunnen steunen?
 • Zijn jullie hierbij misschien ook op zoek naar een uniek Limburgs initiatief?
 • Willen jullie hiervoor samenwerken met een team van geëngageerde deskundige professionals die ervaring hebben in het werkveld?

Dan zoeken wij jullie!

Contacteer ons gerust voor meer info. Uiteraard willen we ook heel graag ons initiatief wat verder komen toelichten bij jullie ter plaatse.