KENNISCENTRUM

ORGANISATIES

Hieronder vind je een lijstje van andere organisaties die jongeren en gezinnen in hun strijd tegen eetstoornissen versterken. 

  • Anbn.be: ANBN is een informatie- en ontmoetingsplaats voor iedereen met een eetstoornis. De werking wordt gedragen door ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Ze hebben inloopmomenten en praatgroepen in verschillende steden in België
  • Eetexpert.be: het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Zij hebben bieden verschillende vormingen voor hulpverleners maar hebben ook draaiboeken gemaakt voor ouders.
  • Proud2Bme: Proud2Bme is een online platform voor jongeren met een eetstoornis. Proud2Bme is een initiatief van het Centrum Eetstoornissen Ursula en bestaat sinds 26 mei 2009[1]. Proud2Bme geeft informatie over eetstoornissen en deelt ervaringsverhalen van jongeren met eetstoornissen en hun omgeving. Het Centrum Eetstoornissen Ursula wil met Proud2Bme een alternatief bieden voor de pro-ana-beweging, die zij als onverantwoord beschouwt. Proud2Bme wordt gerund door professionals, waaronder diëtisten, en ervaringsdeskundigen.
  • Weet (www.eetstoornissen.nl) WEET is een patiëntenvereniging die opkomt voor het collectieve belang van mensen met eetstoornissen
  • ikookvanmij.nl: Ikookvanmij.nl is een online ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van een eetstoornis, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis, en alle varianten daar tussenin. Het forum is voor iedereen: voor jong, maar ook voor oud. Voor vrouwen maar ook voor mannen. Voor mensen die weinig eten, maar ook voor diegenen die te veel eten. Voor bezoekers van pro ana sites én andere fora of weblogs. Ikookvanjou.nl is er niet alleen voor mensen die zelf met een eetstoornis kampen, maar ook voor naasten.
  • 99gram.nl: 99gram.nl is een online platform voor jongeren met een eetstoornis en is opgericht door Accare.

BOEKEN